https://www.sabah.com.tr
4 adet pancar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1/2 paket glutensiz spagetti
Üzeri için:
Süzme yoğurt
Taze fesleğen
Pancarları, üzerini geçecek kadar su koyup haşlıyoruz. Haşlanan pancarları zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, tuz ve süzme yoğurt ile birlikte robotta püre haline getiriyoruz. Makarnayı bol tuzlu suda haşlıyoruz. Haşlama suyundan bir su bardağını kenara ayırıp makarnayı süzüyoruz ve pancar sosun bulunduğu tavaya alıyoruz. Ayırdığımız makarna suyundan azar azar ekleyerek pişiriyoruz. Üzerine süzme yoğurt ve fesleğen koyarak servis ediyoruz.
|