Pancar Sos İçin:
2 adet orta boy haşlanmış pancar
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı labne peyniri
3 yemek kaşığı ufalanmış sürk peyniri
1 tatlı kaşığı lime suyu
1 tutam tuz
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Sandviç İçin:
12 dilim dereotlu ve peynirli ekmek
12 yaprak marul
12 dilim hindi füme
12 dilim tulum peyniri
Haşlanmış pancarların kabuğunu soyun. Rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt, labne peyniri, ufalanmış sürk peyniri, tuz, karabiber ve lime suyunu ekleyip iyice karıştırın. 6 dilim ekmeğin üzerine ikişer yemek kaşığı pancarlı sos sürün. İkişer adet marul yaprağı, ikişer dilim tulum peyniri ile hindi füme yerleştirin. Diğer ekmek parçalarını üzerlerine koyup servis yapın.
|