| 
 | 
| Pancar (Karalahana) Turşusu Kavurması (Ordu) | 
|  | yurttan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.09.2016
 Mesajlar: 20
 Şehir: Tiran
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119797 Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2016
 6,319 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 Yarım kg pancar turşusu
 2 adet orta boy soğan
 1 çay kaşığı pul biber
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 Pancar turşusu önce sudan geçirilir. Bıçakla parçalar halinde küçültülür. Soğanlar yağda kavrulur üzerine pul biber eklenir. Doğranmış pancar turşusu da kavrulmuş soğana ilave edilerek yağda çevrilir, bir süre kavrulur ve altı kapatılır. Servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |