| 
 | 
| Pancar (Karalahana) Kavurması (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162065 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2021
 538 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Karalahana 1 Kg.
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Sıvı yağ 1 Yemek kaşığı
 Kıyma 1 Yemek kaşığı
 Karabiber 1 Çay kaşığı
 Tuz
 
 Karalahana yıkanır. İnce ince doğranır. Haşlanıp süzülür. Kuru soğan doğranıp sıvı yağda kavrulur. Pembeleşince kıyma ve karabiber konarak çevrilir. Karalahana ve tuz eklenip biraz daha kavrulup ateşten alınır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |