|
|
PAMUK TATLISI |
|
mtfk
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88668
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2013
1,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo süt
7 yemek kaşığı irmik
4 Tatlı kaşığı irmik
100 gr. Hindistancevizi
100 gr. ceviz içi
İrmik bir saat önceden bir miktar suda ıslatılır. Kaynadıktan sonra soğutulmuş sütün içine irmik ve şeker eklenerek ateşin üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Bu harcın yarısı orta boy tepsiye dökülür. Üstüne ceviz ve tarçın karışımı konur. Harcın geri kalan yarısı dökülür. Üstüne ceviz ve tarçın karışımı konur. Harcın geri kalan yarısı dökülür, donması için buzdolabına konur. Donduktan sonra ters çevrilerek servis tabağına alınır. Hindistancevizi ile süslenir.
|
|
PAMUK TATLISI Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|