22,5 cm'lik 1 pişmemiş milföy hamur kasesi
 
Harcı:
 
175 gr kuru siyah erik (bir gece suda bırakılıp, süzüldükten sonra, çekirdekleri çıkarılarak, her biri ikiye bölünmüş)
 
350 gr ekşi elma (kabukları soyulup, ortalarındaki çekirdekli kısımlar çıkarıldıktan sonra dilimlenmiş)
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
60 gr (1 3 su bardağı) kuru üzüm
 
1 çay kaşığı tarçın
 
2 çorba kaşığı şeker
 
Merengi:
 
3 yumurtanın akı
 
175 gr (3 4 su bardağı) toz şeker
 
 
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip, ısıtınız. Hamur kasesini bir tepsiye yerleştiriniz. Orta boy bir kasede, erik, elma, limon suyu, kuru üzüm, tarçın ve 1 çorba kaşığı şekeri karıştırınız. Karışımı hamur kasesine boşaltıp, düz kenarlı bir bıçakla üstünü düzgünleştiriniz. Üstüne kalan 1 çorba kaşığı şekeri serpip, fırının orta katında 15 dakika pişiriniz.
 
Merengi hazırlamak için, yumurta aklarını büyük bir kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. 1 çorba kaşığı şeker katıp, mereng sert ve parlak olana kadar çırpınız. Madeni bir kaşıkla kalan şekeri ekleyiniz.
 
Tepsiyi fırından çıkarıp, fırının sıcaklığını azaltınız (180°C).
 
Merengi, kaşıkla harcın üstüne boşaltıp, tahta kaşığın tersiyle kaldırarak, süslü bir biçim veriniz.
 
Tepsiyi yeniden fırına sürüp 20-25 dakika daha, mereng sertleşip pembeleşene kadar pişiriniz.
 
Tepsiyi fırından çıkarıp, tatlıyı bir servis tabağına aktararak servis ediniz.
  
 |