| 
 
| 
 
 
 | 
 
PAMUK PATATES | 
 
  | 
durukan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 10.03.2010 
Mesajlar: 17 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48404 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2010 
2,322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 patates (büyük)
 
4 sosis (kesmeşeker iriliğinde)
 
4 parça tereyağı veya margarin
 
tuz
 
karabiber
 
 
Patatesler soğuk suyla iyice yıkanır. Sonra da peçeteyle kurulanıp bir çatalla üzerleri yer yer delinir. Sıcak fırına koyulur. Yumuşayıncaya kadar, aşağı yukarı bir saat pişirilir.
 
Bu arada, patatesler çıkarılmasına 10 dakika kala, sosisler bir tencereye koyulur. Üzerlerini örtecek kadar da soğuk su ilâve edilip orta ateşte kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca ocak kısılır ve 5 dakika daha pişirilip indirilir. Patatesler fırından çıkarılır. Bıçakla uzunlamasına ikiye bölünür. İçi bir çatalla oyularak pamuk gibi kabartılır, biraz tuz, karabiber serpilir. Ortasına da bir parça yağ koyulur. Suları iyice süzdürülmüş sıcak sosisler de üzerine koyulur ve yanında domates ketçabı olduğu halde hemen sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PAMUK PATATES Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |