| 
 
| 
 
 
 | 
 
Palyaço Pasta | 
 
  | 
ahsen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Öğrenci | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18055 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2007 
2,858 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6-8 kişilik 
 
Kek malzemesi:
 
3  yumurta
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1.5 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı pirinç unu
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya 
 
Vanilyalı krema malzemesi:
 
2 su bardağı süt
 
1 çay bardağı toz şeker
 
4 çorba kaşığı pirinç unu
 
2 paket vanilya 
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Süsleme malzemesi:
 
2 fincan pirinç unu 
 
Yarım fincan tozşeker 
 
Aldığı kadar su 
 
Birkaç vişne şekerlemesi 
 
Renkli bonbon şekerler 
 
Gümüş renkli minik şekerlemeler
 
 
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta ve şekeri köpükleşinceye dek çırpın. Süt, yağ, un, pirinç unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip düzgün bir hamur oluncaya kadar karıştırın. Yuvarlak kalıba döküp fırına verin ve 40 dakika kadar pişirin. Kalıbı ılık suya batırıp çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek soğumaya bırakın.
 
2 su bardağı süt, şeker, pirinç unu, vanilya ve limon suyunu tencerede karıştırın. Koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın.
 
Hazırladığınız kremayı kekin üzerine spatula ile yayın. Buzdolabında yarım saat bekletin.
 
2 fincan pirinç unu ve yarım fincan tozşekeri karıştırıp aldığı kadar su ilave ederek hamur yoğurun. Gıda boyası ile renklendirip ağız şeklini verin ve pastanın üzerine yerleştirin. 2 vişne şekerlemesiyle gözleri, kırmızı bir şekerle burnu ve diğer renkli şekerlerle saçları oluşturun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Palyaço Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |