|
|
PALUZE |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc35065
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2009
2,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg olgun şeftali
500 g vişne
400 g toz şeker
200 g nişasta
4 bardak su
Carte dOr Çilekli ve Kaymaklı Dondurma.
Şeftalileri rendeleyip suyunu temiz bir tülbentten sıkarak bir tencereye alın. Vişneleri de ezip tülbentten sıkarak suyunu başka bir tencereye alın. Şeftali suyuna 200 g şeker koyup orta hararette kaynatın. İki bardak suda ezdiğiniz 100 g nişastayı kaynamakta olan şeftali suyuna hızla çırparak yedirin. Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kâselere yarısı boş kalacak şekilde paylaştırın. Donmasını bekleyin. Aynı işlemi vişne suyuyla uygulayıp kâselerin diğer yarılarını da bu karışımla doldurun. Donduktan sonra bir süre buzdolabında soğutup üstlerine birer top Carte dOr Çilekli ve Kaymaklı dondurma koyarak servis edin. İsteğe göre vişneli sos ile de süsleyebilirsiniz.
|
|
PALUZE Tarifleri Algida Yemek Tarifleri
|
|