| 
 | 
| Palamut Tava (İnebolu Kastamonu) | 
|  | brutus Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.04.2020
 Mesajlar: 23
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149832 Gönderme Tarihi: 12.Nis.2020
 558 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 Bir Adet Palamut balığı
 Bir Adet Küçük Baş Soğan
 İki Çorba Kaşığı Zeytinyağı
 Az Karabiber
 İstenilen Miktarda Tuz
 İstenilen Miktarda Un
 
 Bütün balık kesilirken dağılmaması için keskin bir bıçakla bir parmak kalınlığında (2 cm) dilimlenir.
 Sonrasında içi ayıklanır ve yıkanır.
 Tuzlandıktan sonra kevgirde en az yarım saat beklenir.
 Marine etmek için soğan suyu, karabiber ve zeytinyağı kullanılır.
 En az iki saat dolapta bekletilir.
 Unladıktan sonra tavada pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |