|
palamut pilaki |
|
serenat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2007
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc15298
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
3,368 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 iri palamut
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
2 adet iri soğan
2 adet iri domates,
limon
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Defne yaprağı,
maydanoz
Palamut temizlenir, yıkanır, halka halka doğranarak tuzlanır ve tencereye dizilir. Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, ince kesilmiş havuç, kıyılmış sarımsak ve maydanoz ile karıştırılır. Balıkların üzerine yerleştirilir. Bunların üzerine de halka halka kesilmiş limon ve domatesler dizilir. Tuz ve zeytinyağı ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak harlı alev üzerine yerleştirilir. Alev ayarı yapıldıktan 40 dakika sonra tencere ateşten indirilir.
|
PALAMUT PİLAKİ |
|
feryal arıklı
Aşçı
Kayıt: 26.02.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22214
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2008
3,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg'lık palamut
3-4 soğan
2 patates
4 domates
5-6 diş sarımsak
6-7 dal maydanoz
1 limon
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Balıkları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Dilimleyip tuzlayın. Soğan, pa-|ates, domates ve limonu halka lıalka dilimleyin. Maydanozları ayıklayıp yıkayın. Sarımsakları soyup iri iri doğrayın.
Fırın kalıbını hafifçe yağlayın. Balık ve limon dilimlerini değişimli darak dizin Domates, soğan ve patates dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde balığın çevresine dizip sarımsakları ilave edin.
Üzerine sıvıyağı gezdirerek döküp tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Palamut Pilakisi |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc5604
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006
3,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 palamut
zeytinyağı
1 soğan ince kıyılmış
2 diş sarımsak ince kıyılmış
1 defne yaprağı
2 orta boy domates
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
tuz
2 su bardağı su
yarım bağ kıyılmış maydanoz
domates suyu
Palamutları enlemesine dilimleyip dibi yağlanmış bir tepsiye dizin. Bir tencerede kızdırdığınız yağa soğanı ilave edip 3-4 dakika kavurduktan sonra, tavla zarı gibi doğradığınız domates, havuç ve patateslerle sarımsak ve defne yaprağını katın. 2 dakika daha kavurup domates suyunu, tuzunu ilave ederek ağır ateşte yarım saat pişirin. Bunları tepsideki balıkların üzerine boca edip tekrar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine maydanoz serperek sofraya alın.
ML® Palamut Tava için tıklayın
|
Palamut Pilakisi |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc4908
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2006
3,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Büyük Boy Palamut
1 Orta Boy Kök Kereviz
4 Orta Boy Patates
4 Orta Boy Havuç
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Orta Boy Kuru Soğan
3 Orta Boy Domates
5 Diş Sarmısak
5 Su Bardağı Ilık Su
1 Çorba Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2-3 Defne Yaprağı
1 Demet Maydanozun Sapları
1.5 Limon
2 Çarliston Biber
Havuçları Temizleyin, ince ve ufak parçalar halinde doğrayın. Patatesleri soyun, doğrayıp kararmaması için suda bekletin. kerevizin yapraklarını kesip, çıkartın. Kökünün kabuklarını soyup, patates gibi doğradıktan sonra unlu ve limonlu suda bekletin. Soğanların kabuklarını soyup, yarım piyaz şeklinde doğrayın. Sarmısakların kabuklarını ayıklayın. İnce ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın, minik doğrayın.
Bir tencerede zeytinyağını kızardıktan sonra soğan ve sarımsakları ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Dilimlenmiş havuçları ilave edin, biraz da onları çevirdikten sonra domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekince, su ilave edip ağzı kapalı olarak kaynatın.
Havuçler yumuşamaya başlarken, kereviz ve patatesleri ilave edin. Tuzu, şekeri ve defne yapraklarını koyun. Maydanoz saplarını iple sıkıca bağlayın, lezzet vermesi için tencerenin içine atın. Tüm sebzeler piştikten
sonra, tencereyi ateşten alın, malzemenin bir kısmını fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı büyük bir cam kaba suyuyla beraber döşeyin.
Palamut balıklarından fileto çıkartıp dilimleyin veya balıkçıya çıkarttırın.
İsterseniz balığı dilimler halinde kestirebilirsiniz. Balıkları sebzelerin üstüne düzgünce yerleştirin ve üstüne de kalan sebzeleri suyuyla beraber yayın.
Bir limonun suyunu sıkarak üstünde gezdirin. Sapları ve çekirdekleri ayıklanıp ince doğranmış biberleri de üzerine yerleştirin.
Yağlı kağıdı ıslatıp sıkın. Düzeltip kenarları kabın veya tepsinin içinde kalacak şekilde yemeğin üstünü örtün. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca yemeğin içindeki maydanoz demetini çıkarın. Servis sırasında üzerine çekilmiş karabiber serpin.
Fotoğraf "çöl gülü" tarafından gönderildi. 19.07.2019
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12714
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2007
3,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
Her biri 400-500 gram gelecek 2 palamut,
1+1/2 kahve fincanı zeytinyağı,
15 baş arpacık soğanı,
3 orta boy patates,
2 baş körpe kereviz,
3 körpe havuç,
1 baş sarımsak,
1 limon,
1 demet maydanoz,
yeteri kadar tuz (isteyenler karabiber de serpebilirler).
Yapımı: Büyükçe bir tencereye yarıya kadar su doldurmalı. Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş patateslerle kerevizleri, üstleri kazındıktan sonra önce uzunlama. sına ikiye, sonra enliliklerine üçe bölün, müş havuçları, kabukları ayıklanmış sar. mısakları katmalı. Hepsini bu suyun içinde iyice yıkadıktan sonra tencerenin su. yunu süzmeli. Birkaç defa tencereye dökülecek suda sebzeleri yıkadıktan sonra suyu iyice süzmeli.
Yıkanmış ve suları süzülmüş sebzenin üstüne zeytinyağıyle birbuçuk bardak suyu dökmeli. Yeteri kadar tuz (isteyenler karabiber de katabilirler) da serptikten sonra tencereyi ateşe oturtmalı. Sebzeler yumuşayıncaya kadar yani yarim saat kadar bunları pişirmeli. Sebzelerde hafif yumuşama olunca tencereyi ateşten indirmeli ve sebzeleri bir kenarda ılımaya bırakmalı.
Beri yanda palamutların solungaçlarıyle içlerini çıkarıp attıktan ve yüzgeçlerini kestikten sonra balıkların içini, dışını bol akarsuda iyice yıkamalı. Sonra balıkları ikişer parmak kalınlığında dilimlere doğramalı.
Yuvarlak dilimlere doğranmış balıkları bir defa daha yıkayıp sularını süzdükten sonra bunları ılımış sebzelerin üstüne yayarak düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Bir limonun suyunu da gezdirerek balıkların üstüne döktükten sonra tencerenin kapağını örtmeli ve kabı ateşe oturtmalı. Balıkları onaltı dakika kadar pişirdikten sonra tencereyi ateşten indirmeli. Önceden temizlenmiş, yıkanmış ve kıyarcasına ince doğranmış maydanozu serpmeli, pi-lâkiyi bir kenarda soğumaya bırakmalı. Tenceredeki yemek iyice soğuyunca bir servis küreğiyle balıkları servis tabağına almalı. Sebzeyi de tabağın çevresine aldıktan sonra pilâkiyi soğuk olarak servis yapmalı.
|
Palamut Pilaki |
|
ömercik
Aşçı
Kayıt: 02.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc32782
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2009
3,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet palamut
2 adet soğan
3 adet domates
5 adet sivri biber
1 fincan zeytinyağı
3 adet karanfil
maydanoz
tuz
limonsuyu.
Balık iyice yıkanıp suyu süzüldükten sonra dilimlenip tuzlanıp fırın kabına dizilir. Soğanlar halka şeklinde doğranır, biberler ve domateslerde doğranır. Diğer malzemeler ile birlikte balığın üzerine yerleştirilir. Üzerine limon ve zeytinyağı dökülerek fırında pişirilir.
|
Palamut Pilaki |
|
ÇiftKaşarlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Mudanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24997
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2008
3,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet palamut balığı
4 adet soğan
4 adet patates
2 adet havuç
Yarım bardak ayçiçek yağı
2 adet domates
2 adet limon
Tuz
Defne yaprağı
Az salça
Maydanoz
Balıkları ayıklayıp yuvarlak doğrayın. Patatesleri ince dilim yapın. Havucu, soğanı da doğrayın. Hepsini beraber yağda 15 dakika kavurun. Salçayı ve domatesi de katın. Az daha çevirin. Tuzunu da katın. Balıkları tepsiye dizin. Yapılan malzemeyi üstüne serin. Defne yapraklarını ve limonu aralarına dilimleyip koyun ve fırına verin. 45 dakikada hazırdır. Maydanozu da üstüne serin. Salatayla servis yapın.
|
Palamut Pilakisi |
|
kuş sütü
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31794
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
3,055 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet palamut
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine önce küp doğranmış havuç,5 dakika sonra da küp doğranmış patates eklenir. 5 dakika sonra tuz ve su katılır. Bir taşım kaynatılır. Fırın kabına karışımın yarısı konur. Üzerine kılçığı temizlenmiş, birkaç parçaya kesilmiş palamutlar yerleştirilir. Kıyılmış maydanoz ve halka doğranmış limon konur. Kalan havuçlu karışım üzerine bırakılır. 190 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30720
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2008
3,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 dilimlenmiş palamut
3 küçük soğan
3 domates
5 yeşil sivribiber
yarım demet maydanoz
1 fincan zeytinyağı
yarım tatlı kaşığı tuz.
Balığı yıkayıp tuzlayın. Halka şeklinde ince kesilen soğanı yağda, pembeleştirin. Doğranmış domatesleri ve biberleri, soğanların üzerine ekleyip hepsini karıştırarak pişirin. Hazırlanan harcın 2/3 ünü fırın tepsisine kıyılmış maydanozla birlikte yayın. Balığı bu harcın üzerine dizin. En üste de harcın geri kalanını maydanozla birlikte koyun. 180 derece ısıtılmış fırında 20- 25 dakika pişirin. Pilakinizi sıcak ılık veya soğuk yiyebilirsiniz.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
şiar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56808
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2010
3,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pilâki için, lüzumlu sebzeleri tedarik ektikten sonra, bir tencereye evvelâ, münasip miktarda zeytinyağı dökünüz. içine birkaç baş soğan çentiniz. Temizlenmiş birkaç havuç ve maydanozları da kökleriyle beraber doğrayınız. Birkaç, patatesi de ufak ufak kesip tencereye atınız. Hepsini ocakta soğan pembeleşinceye kadar, tahta kaşıkla karıştırınız. Arzu edilen baharatla beraber tuz ve biberini de serpiniz. Münasip miktar diş sarımsaklarını da bu tertibe katınız. Bu suretle vücuda getirilen harcı balık tepsisine yayınız. Üzerine de temizlenmiş ve usulüne tevfikan kesilmiş ve yıkanmış palamut parçalarını diziniz. Bunların üstüne ve etrafına da harçtan koyunuz. Domates peltesini su ile karıştırarak tepsiye dökünüz. Balık porsiyonlarını kapayacak kadar su doldurunuz. Tepsiyi orta kuvvette ocağa alınız. Limonu da halka halka kesip tepsiye harç ve balıkların üstlerine koyunuz. Kıvamı gelince, çeşnisine bakıp indiriniz. Diğer balıklara nisbetle daha az masrafla bol bir gıda olur.
Not: Palamut pilâkisinin soğuk olarak yenilmesi daha muvafıktır.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
Anadolu Lezzeti
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58490
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2010
3,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet palamut balığı
250 gr. zeytinyağı
500 gr. patates
3 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet soğan
1,5 limon
Yarım demet maydanoz
2 küçük baş kereviz
2 defne yaprağı
Tuz
Soğan ve havuç ayıklanır. Uzunlamasına ikişer parçaya kesildikten sonra ince ince yarılarak halkalara doğranır. 2,5 desilitre zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavrulur. Bir litre su konur. Doğranmış kereviz, sarımsak bütün olarak iki defne yaprağı katılarak yarım saat kadar kaynatılır. Birer kişilik parçalara kesilmiş balıklar, kabuğu soyularak boyuna olarak 4 - 6 parçaya kesilmiş patates, kaynamakta olan soğanlı su içine konur, tuz atılır. Yavaş yavaş kaynatılarak 3 - 4 kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatılır. Limon sıkılır. Birkaç taşım daha kaynatılır. Servis tabağına konur.
|
PALAMUT BALIĞI PİLAKİSİ |
|
SuzanS
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc16270
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2007
3,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Palamut
6 Diş sarımsak
1 Su bardağı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı domates salçası
3 Soğan
4 Su bardağı su
2 Havuç
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
1 Limon.
3 Patates
Bir tencereye zeytinyağı dökünüz. İçine soğan çentiniz. Temizlenmiş havuç ve maydanozları doğrayınız. Patatesi de ufak ufak kesip tencereye atınız. Hepsini orta ısıda soğan pembeleşinceye kadar, tahta kaşıkla karıştırınız.
Tuz ve biberini de serpiniz. Sarımsaklarını da katınız. Bu harcı balık tepsisine yayınız. Üzerine de temizlenmiş kesilmiş ve yıkanmış palamut parçalarını diziniz. Bunların üstüne ve etrafına da harçtan koyunuz.
Domates salçasını su ile karıştırarak tepsiye dökünüz. Suyunu koyunuz. Limonu da halka halka kesip tepsiye diziniz. Piştiğinde soğuk servis yapınız.
|
PALAMUT PİLAKİ |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56913
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010
2,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pegasus Magazin
2 orta boy palamut
1 kuru soğan
3 sivri biber
3 diş sarımsak
1 defne yaprağı
2 domates
3/4 çay bardağı su
3/4 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Palamutları temizleyip dörde bölün. Tencereye zeytinyağını alın. Soğanları ufak doğrayıp kavurun, ince doğranmış sivri biber ve domatesleri ilave edip karıştırın. 3/4 çay bardağı su ekleyin. İnce doğranmış sarımsak ve baharatları da ilave edip 10 dakika pişirin.
Palamutları tencereye alın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Yemeği güvece alın ve yemeğin üzerine isteğe göre renkli biber ve soğan koyup 5 dakika fırınlayın ve sıcak ya da soğuk servis yapın.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61735
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2011
2,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr palamut balığı (kafaları kesilip içi temizlendikten sonra 1,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
1 küçük limon (dilimlenmiş)
100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 iri diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 orta boy havuç (kazınıp iri zar biçiminde doğranmış)
2 küçük patates (kabukları soyulup iri zar biçiminde doğranmış)
1 küçük kereviz (kabukları soyulup iri zar biçiminde doğranmış)
2 orta boy domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 defne yaprağı
500 gr (2 1/2 su bardağı) su
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Bir tepsiyi 1 çorba kaşığı rafine yağla yağlayınız. Balık dilimlerini tepsiye yerleştirip üstlerine limon dilimlerini diziniz. Kalan rafine yağı bir tencerede, orta ateşte kızdırınız. İçine soğanları atıp 3 dakika, karıştırarak pişiriniz Hemen sonra sarımsağı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurunuz. Sarımsaklar pembeleşir pembeleşmez havuç, patates ve kerevizleri ekleyip, karıştırarak 3-4 dakika daha pişiriniz. Domates, defne yaprağı, su, ve tuzu katıp ağır ateşte 30-35 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Hazırladığınız bu harcı balık dilimlerinin üstüne döküp maydanozu da serpiniz. Tepsiyi fırında ya da ağzı kapalı olarak orta ateşte 10-15 dakika daha pişirip, sıcak sıcak servis ediniz.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63214
Gönderme Tarihi: 17.May.2011
2,786 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 küçük palamut balığı (kafaları kesilip temizlenmiş)
1 küçük limon (dilimlenmiş)
100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 iri diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 orta boy havuç (kazınıp, iri zar biçiminde doğranmış)
2 küçük patates (kabukları soyulup, iri zar biçiminde doğranmış)
1 küçük kereviz (kabuğu soyulup, iri zar biçiminde doğranmış)
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve kuşbaşı doğranmış)
1 defne yaprağı
500 gr (1/2 su bardağı) su ya da balık suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Bir tepsiyi 1 çorba kaşığı rafine yağla yağlayınız. Palamutları tepsiye yerleştirip üstlerine limon dilimlerini diziniz. Kalan rafine yağı bir tencerede orta ateşte kızdırınız. Soğanları koyup, 3 dakika karıştırarak pişiriniz. Sarımsağı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurunuz. Sarmısaklar pembeleşir pembeleşmez havuç, patates ve kerevizleri ekleyip karıştırarak 3-4 dakika daha pişiriniz. Domates, defne yaprağı, su (ya da balık suyu) tuz ve biberi katıp ağır ateşte 30-35 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz.
Hazırladığınız bu harcı, tepsideki palamutların üstüne döküp maydanozu serpiniz. Tepsiyi fırında yada ağzı kapalı olarak orta ateşte, 15 dakika pişirip, palamut pilakinizi fırından alarak hemen yada soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
PALAMUT PİLAKİSİ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80500
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2012
2,503 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 parça palamut balığı, her biri 125'er gram fileto
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 orta boy ince kıyılmış soğan
2 diş sarmısak, piyaz doğranmış
2 adet orta boy domates
1 adet defne yaprağı
1 adet orta boy havuç
2 su bardağı su
1 adet orta boy kereviz
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy patates
1/2 bağ kıyılmış maydanoz
1) Dibi zeytinyağı ile yağlanmış bir tepsiye flato palamutları diziniz.
2) Domatesin kabuklarını soyup zar gibi doğrayınız.
3) Havuç, kereviz ve patatesi temizleyip ayrı ayrı zar gibi doğrayıp yıkayınız ve sularını süzdürünüz.
4) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Soğanı ilâve ederek 2 dakika kavurup, havuç ve sarmısağı ilâve ederek 3-4 dakika daha kavurunuz.
5) Sonra kereviz, patates, defne yaprağını ilâve ederek 2 dakika daha kavurup domatesi, suyunu, tuzunu ilâve ederek ağır ateşte 30 dakika pişiriniz.
6) Sonra pişen malzemeyi tepsideki balıkların üzerine dikkatlice boşaltıp ağzı kapalı olarak gayet ağır ateşte 10 dakika daha pişirip maydanozunu serpip ateşten alarak, soğuk olarak servis yapınız.
|
Palamut Pilaki |
|
Altaylı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc111830
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2015
1,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet palamut
Yarım kilo domates
200 gr beyaz soğan
50 gr sivri biber
4-5 diş sarımsak
5-6 adet defne yaprağı
100 gr zeytinyağı
100 gr tereyağı
Tane karabiber
Fırın tepsisine halka halka doğranmış soğanları dizin. Domateslerin yarısını küp küp doğrayıp diğer yarısını rendeleyerek soğanların üzerine koyun. Biberleri de doğrayıp tepsiye yerleştirin. Fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp malzemenin üzerine yuvarlak ( takoz ) kesilmiş palamutları koyun. 1 su bardağı su, zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Düşük ısıda 10 dakika pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Fırından alıp servis yapın.
Not: Balık pişirirken ideal fırın sıcaklığı 160-250 derece arasındadır. Balık mutlaka önceden ısıtılmış fırına girmelidir.
|
Palamut Pilaki |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111099
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015
1,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
Almanya Türk Toplumu
1 kg palamut
Yarım çay bardagı sıvı yag
1 sogan
2 havuç
2 dis sarımsak
2 patates
2 domates
Salça
Tuz
Karabiber
Sirke
Limon
Maydanoz
Su
Doğranmıs soğan ve sarımsak sıvıyağda kavrulur. Kesilmis havuç, patates ve domates kusbası dogranıp salça ile birlikte ilave edilir. Tuz, karabiber ve su eklenerek sebzeler pisirilir. Sebzeler pisince yarım fincan sirke, 1 limon ve biraz maydanoz eklenip ocaktan alınır. Fırın tepsisine pisirdigimiz pilakinin yarısı, sonra temizlenmis palamut balıkları ve en son geri kalan pilaki konup kendi suyundan ilave edilip fırında pisirilmeye bırakılır.
|
Palamut Pilakisi |
|
deli-dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126325
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017
913 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet palamut balığı
2 adet patates
1 adet havuç
3-4 diş sarımsak
6-7 adet kereviz yaprağı
2 baş soğan
1,5 fincan zeytinyağı
2 adet domates
1 limon
1 bağ maydanoz
Tuz
Soğanları ince ince kıyıp, zeytinyağıyla kavurun. Daha önce hazır ettiğiniz halka halka doğranmış havucu, soyulup dörde bölünmüş patatesleri, kereviz yapraklarım, kıyılmış maydanozu, sarmısağı, kabuklan soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ve 2-3 bardak sıcak suyu ilave edip 20-25 dakika kadar kaynamaya bırakın.
Sonra aynı tepsiye, yine halka halka doğranmış balıklan ilave edin. Tuzu da koyduktan sonra 10-15 dakika kadar (balıklar iyice yumuşayıncaya kadar) pişirin. Sonra tepsiye, bir limonun suyunu gezdirerek koyun, artan maydanozları da ilave ederek tepsiyi indirin.
|
Palamut Pilakisi |
|
cep
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc133470
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2018
896 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy palamut
3 küçük baş soğan
3 adet domates
5 adet yeşil sivribiber
1/2 bağ maydanoz
1-2 fincan zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 limon suyu
Dilimlenmiş balığı suyunu süzdürdükten sonra tuzlayarak bir kaba koyun. yarım halka şeklinde ince ince kesilen soğanı zeytinyağında, hafif pembeleşinceye kadar kavurun. kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış kuşbaşı doğranmış domatesleri, küçük doğranmış sivri biberleri soğanların üzerine ekleyin, hepsini karıştırarak pişirin. Hazırlanan harcın 2/3'ünü bir tepsiye kıyılmış maydanozla birlikte yayın. Palamut dilimlerini bu harcın üzerine dizin. En üste de harcın geri kalanını maydanozla birlikte koyun. Tepsideki balığı 30 dakika süreyle ya ocakta üstüne kapak kapatarak veya orta ısıdaki fırında üstü açık olarak pişirin. Pilakiyi ılık veya soğuk olarak, arzuya göre limon suyuyla tadlandırarak yiyebilirisiniz.
|
|