Kısa URL: https://ml.md/lc136814
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2018
621 defa indirildi / yazdırıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
3 adet palamut
2 adet soğan (doğranmış)
3 adet domates (doğranmış)
3 adet çarliston biber (doğranmış)
2 adet havuç (dilimlenmiş)
1 adet kereviz (doğranmış)
1 adet patates (doğranmış)
5-6 sap maydanoz (doğranmış)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (doğranmış)
2-3 adet defne yaprağı
Tuz
Balıklar ayıklanıp halka şeklinde dilimlenir.
Tüm malzeme birtencereyeveya yağlanmışfırın kabına konur, pişirilir. Fırında ise üzerine dilimlenmiş limon konabilir. Yanmaması için su ilave edilmelidir.
Soğuk olarak pilaki şeklinde veya sıcak olarak yahni şeklinde servis yapılabilir. Yahni şeklinde servis için hazırlanırken salça eklenebilir.
5 adet Palamut kuyruğu
1 adet Rezene
6-8 adet Taze patates
1 adet Limon ve kabuğu
1 yemek kaşığı Rezene tohumu
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Palamut kuyruklarının filetosunu çıkart.
Rezeneyi incecik doğra. Saplarını ayıklayıp bir kenara al.
Taze patatesleri temizle, limonla birlikte 0,5 cm kalınlığında halka doğra.
Yayvan bir tencereye zeytinyağını koy.
Sırasıyla doğranmış rezene, patates ve limon parçalarını diz.
Kuyrukları yerleştir.
Rezene tohumları, taze rezene sapları, limon kabukları ve şarabı ekle.
Tuz ve biberle tatlandırıp kapağını kapat.
Kaynayana kadar 5 dakika, daha sonra kısık ateşte 15 dakika patatesler yumuşayana kadar pişir.
2 adet halka şeklinde doğranmış palamut
1 limon dilim
2 diş sarımsak
2 adet domates
3 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İri çekilmiş karabiber
2 adet kesme şeker
Balıkları fırın kabına yerleştirin. Tüm malzemeleri çiğden üstüne koyun. Üstünü alüminyum folyo ile kaplayıp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sonra alüminyum kağıdı açın ve 5 dakika daha fırında pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc145746
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2019
588 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet halka şeklinde doğranmış palamut
1 limon dilim
2 diş sarımsak
2 adet domates
3 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İri çekilmiş karabiber
2 adet kesme şeker
Balıkları fırın kabına yerleştirin.
Tüm malzemeleri çiğden üstüne koyun.
Üstünü alüminyum folyo ile kaplayıp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Sonra alüminyum kağıdı açın ve 5 dakika daha fırında pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc160610
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2021
234 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet palamut
2 adet patates
3 adet kırmızı iri soğan
1 adet rendelenmiş havuç
2 dal kereviz
2 tane defne yaprağı
3 diş sarımsak
3 adet limon
1 adet rendelenmiş domates
İlk olarak soğanları dilimleyin. Sonrasında tavada yağı kızdırıp soğanları hafif diri kalacak şekilde arkalı önlü pişirin.
Pişirdikten sonra üzerine karabiber ve domates rendesi ekleyin.
Daha sonra fırın kabının içine sotelemiş olduğunuz sebzeleri ekleyin.
Soğanların üzerine ince dilimlemiş olduğunuz patatesleri ekleyin.
Daha sonra patateslerin üzerine karabiber ve tuz ilave edin.
Patateslerin üzerine balıkları ve defne yapraklarını da ekledikten sonra içerisine yarıya kadar su ilave edin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.