| 
 
| 
 
 
 | 
 
Palamut Dolması (Sinop) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110918 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2015 
2,623 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Sinop Üniversitesi
 
 
4 adet palamut
 
1.5 su bardağı pirinç
 
6 adet kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
Yarım çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
3 çay kaşığı nane
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Soğanlar küçük küçük doğranır, 1 kaGık tuzla yağ içerisinde kavrulur. İçerisine 1 su bardağı yıkanmış pirinç, baharatlar eklenir. Baharatlarla iyice karışan harca yarım bardak sıcak su, maydanoz eklenip kapağı kapatılarak demlemeye bırakılır. Temizlenip karın kısmından içi açılan palamutların içerisine bu harç yerleştirilerek balıklar birinin kuyruğu diğerinin başında olacak şekilde sıkıca yerleştirilir ve üzerine tereyağı sürülerek 200o C.lik fırında 20 dakika pişirilir ve sıcak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Palamut Dolması (Sinop) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
 | 
 
 
 
 |