| 
 
| 
 
 
 | 
 
PALAMUT ÇİĞ KÖFTESİ | 
 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84018 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012 
2,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
THY Skylife
 
 
500 g çiğ köftelik esmer bulgur
 
3 orta boy palamut balığının kılçıksız ve ince ince doğranmış filetosu
 
160 g domates salçası
 
160 g biber salçası
 
1 çay kaşığı kimyon
 
½ çay kaşığı karabiber
 
6-7 dal ayıklanmış taze kişniş
 
½ bağ ayıklanmış ve ince doğranmış nane
 
4 dal taze soğan
 
½ bağ maydanoz
 
4-5 marul
 
70 mililitre limon suyu
 
50 mililitre nar ekşisi
 
2 çay kaşığı pul biber
 
2 çay kaşığı isot biberi
 
100 mililitre zeytinyağı
 
5 çay kaşığı tuz
 
 
500 gram bulgura 175 mililitre soğuk su ilave edilir ve beş dakika yoğrulur. Beş dakika sonunda salça ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. 30 dakika sonunda 250 mililitre daha su ilave edilir. Zeytinyağı, isot, pul biber, kimyon, kişniş tozu ve tuz ilave edilir. Kalan tüm malzemeler son anda eklenir ve 30 gramlık köfteler halinde porsiyonlanır. Marul yaprakları ayıklanır. Köftelerin üzerine limon sıkılıp marul yaprakları ile beraber servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PALAMUT ÇİĞ KÖFTESİ Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |