4 dilim bayat ekmek (tercihen brioche, baget veya tost ekmeği)
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı tereyağı (kızartmak için)
Servis için:
Pudra şekeri
Taze meyveler
Bal ya da akçaağaç şurubu
Geniş bir kasede yumurta, süt, şeker, vanilin ve tarçını çırpın.
Bayat ekmek dilimlerini bu karışıma batırın. Her iki yüzünün iyice sıvıyı çekmesini sağlayın.
Tavada tereyağını eritin, ekmek dilimlerini her iki yüzü altın rengi alana kadar kızartın.
Servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri serpin ve meyvelerle süsleyin. Bal ya da akçaağaç şurubuyla tatlandırın.

|