| 
 
| 
 
 
 | 
 
Padişah Sarığı Pastası | 
 
  | 
İskender 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2016 
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117797 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2016 
1,777 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Fatoş Aktaş
 
 
4 türk kahvesi fincanı elenmiş un
 
3 yemek kaşığı kakao
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 türk kahvesi fincanı kaynar su
 
1 fiske tuz
 
Kreması için:
 
1 paket hazır pasta kreması
 
1 adet muz
 
Süslemeler için:
 
1 çay bardağı krem şanti
 
Ahududu reçeli
 
 
Kek malzemelerinden kakaolu bir kek hamuru hazırlayıp dikdörtgen bir cam fırın kabında altına yanmaz kağıt serip 170 derecede 30 dk kadar pişirelim. Pasta kremamızı belirtilen ölçü süt ile hazırlayalım. Pişirip soğuttuğumuz kekten çay bardağını kalıp olarak kullanıp yuvarlak şekiller çıkaralım. Arta kalan kekleri rondoda un haline getirip bir kaseye alalım. Yuvarlak keklerimizi bıçak yardımı ile ikiye bölelim. Hazırladığımız kremadan arasına sürelim 1 adet de muz dilimi koyalım, tüm keklerimize bu işlemi uygulayalım. Daha sonra artan pasta kremamıza kekimizin yan taraflarını bulayalım ve un haline getirdiğimiz keke bulayalım. En son üzerine sıkma torbasına aldığımız kremşanti den sıkalım. Son olarak üzerine ahududulu ya da herhangi sevdiğimiz reçelden 1 tatlı kaşığı koyalım. Dilersek benmari usulü çikolata sos da eritip koyabiliriz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Padişah Sarığı Pastası Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |