|
|
Ovmaç Çorbası (Bilecik) |
|
yeşeren dallar
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72629
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012
2,582 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr margarin
1 sb. un
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
6 su bardağı su veya et suyu
2-3 dal taze nane
Tuz, karabiber
Bir kabın içinde unu, üzerine az su serpiştererek karıştırılır. Sert hamur haline gelen hamuru ellerinizi avuşturarak iki el arasında kuskus gibi taneler oluşturulur. Margarini tavada eritip kıyılmış soğan ve kıymayı kavurulur. Kıyma suyunu çekince küçük kesilmiş domates, karabiber ve tuzu ilave edip 2 dakika daha karıştırılır. Suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynamaya bırakılır. Üzerinde oluşan köpüğü kevgirle alınır. Hazırlanan hamurlar içine serpiştirerek 5 dakika daha kaynatılır. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapılır.
|
|
Ovmaç Çorbası (Bilecik) Tarifleri Balıkesir Yemekleri
|
|