|
Ovmaç Çorbası (Balıkesir) |
|
Halfeti'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2020
Mesajlar: 58 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc148215
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2020
607 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hüsne Demirel - Hangül Karakuş
Yarım su bardağı kadar un üzerine tek elle azar azar su serpilerek diğer elle ovalanarak hamur elde edilir.
Parçalar, belli bir şekli olmayan bayat ekmeğin ufalanmış görüntüsündedir.
Bir tencerede kaynamakta olan suya hamur dökülerek tahta kaşıkla karıştırılır.
Hamur piştikten sonra bir bardak süt eklenerek bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Üzerine kuru nane serpilerek servis edilir.
|
|