3 adet kalın kabak
 
Kızartmalık yağ
 
350 gr kuzu kuşbaşı
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
Domates 
 
Biber
 
Rende kaşar
 
 
Kabakların kabukları soyulur 1 santim kalınlığında yuvarlak olarak dilimlenir. Tavaya derin yağ konur ve kızartılır. Kızaran kabaklar tepsiye dizilir. Diğer yanda kuşbaşından daha da ufak doğranmış etler ve tereyağı tavaya atılır, suyunu bırakana kadar kavrulur. Rendelenmiş soğan, tuz karabiber ve salça atılır. 10 dakika kadar kavrulur. Sonra kabak dilimlerinin üzerine paylaştırılır. Halka şeklinde doğranmış biber ve domatesler konur. Son olarak rende kaşar bırakılır. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
 
 
***
  
 |