| 
 
| 
 
 
 | 
 
OTLU YALANCI SARMA | 
 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8380 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2006 
2,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg taze asma yaprağı 
 
Bir buçuk su bardağı pilavlık bulgur
 
2 adet soğan
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
3 adet rendelenmiş domates 
 
1'er tatlı kaşığı tozşeker ve nar ekşisi
 
Yanm limonun suyu
 
1 su bardağı su
 
1 demet taze soğan
 
Birer demet nane ve dereotu
 
 
Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Pilavlık bulguru ilave edip kavurmaya devam edin. Ayrı bir kaseye domates, tozşeker, nar ekşisi, limon suyu ve suyu koyup karıştırın. Bu karışımı bulgurun üzerine ilave edin ve 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra ince kıyılmış taze soğan, nane, dereotunu ekleyin ve tencereyi ocaktan alın. 10 dakika dinlendirin. Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine iç harçtan 1 çorba kaşığı koyup muska şeklinde sarın. Asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları bir tencereye dizin. Daha sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve 15 dakika kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
OTLU YALANCI SARMA Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |