2 su bardağı pilavlık bulgur
 
2’şer adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
 
10-15’er dal kişniş, dereotu, fesleğen, reyhan, nane, maydanoz
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Üzerine:
 
1 dal taze soğan
 
3 diş sarmısak
 
Kırmızıbiber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Dolmalık biberlerin üstlerinden kapaklar kesin ve içlerini temizleyin.
 
Taze soğanın yeşil kısımlarını 3- 5 cm uzunluğunda doğrayıp, sarmısakları ince kıyın.
 
Zeytinyağında bulguru kavurup, tuz ekleyin.
 
Üzerini bir parmak geçecek şekilde su koyup pişirin.
 
Suyunu iyice çekmeye yakın tüm otları çok iri kıyıp, bulgurun üstüne döşeyin.
 
Pilav pişince otlar ile iyice karıştırın ve demlenmeye bırakın.
 
Servise yakın biberlerin içlerine bulgurlu malzemeyi doldurun.
 
Üzerlerine kırmızıbiber ve kıyılmış sarmısak ile yakılmış tereyağını gezdirip, taze soğanla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |