| 
 
| 
 
 
 | 
 
Otlu Sakızlı Pilav | 
 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35147 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2009 
2,496 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
THY Skylife
 
 
500 gr basmati pirinci
 
150 gr tereyağ
 
1 kahve kaşığı tuz
 
750 gr etsuyu veya su
 
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
 
1/4 demet ince kıyılmış dereotu
 
1/4 demet ince kıyılmış taze nane
 
4 adet taze soğan
 
1/4 demet hindibağ
 
1/2 çay kaşığı toz zencefil
 
4 adet dövülmüş kakule
 
2 adet damla sakızı
 
 
Pirinç yıkanıp süzdürülür. Tereyağ eritildikten sonra pirinç ilave edilirek 3-4 dakika kavrulur. İnce doğranmış otlar ve taze soğan eklenir. 4 dakika beraber karıştırılır. Tuz, zencefil, damla sakızı ve kakule ilave edilir. Kaynamış et suyu veya su katılarak karıştırılır ve ocağın altı kısılır. Kısık ateşte 5 - 6 dakika demlemeye bırakılır. Sonra kaşık yardımıyla karıştırılır. Sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Otlu Sakızlı Pilav Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |