Kısa URL: https://ml.md/lc75662
Gönderme Tarihi: 12.May.2012
1,888 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
100 gram lor peyniri
Yarım demet dereotu
5 yaprak ıspanak
3 sap taze soğan
2 su bardağı süt
Tavanın içine yağı ve unu alın 3 dakika kavurun. Daha sonra üzerine soğuk sütü ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve içine lor peynirini koyup karıştın. Kıyılmış dereotu ve taze soğanı da üzerine ekleyin. Yumurtayı da üzerine kırıp karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp üzerine yufkaları üst üste yerleştirin. Kanarlarını içeri doğru katlayıp yüksek bırakın. Hazırladığınız iç malzemeyi de yufkaların yüzeyine sürün. 190 derecede kızdırılmış fırında 15 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip salataların yanında ikram edin. Üzerine kavrulmuş fıstıkları da serpebilirsiniz.