| 
 
| 
 
 
 | 
 
Otlu Pastırmalı Yumurta | 
 
  | 
anacık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2013 
Mesajlar: 69 Şehir: Nallıhan-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89788 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2013 
1,673 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 dilim pastırma
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı su
 
500 gram ıspanak yaprağı
 
1 demet taze soğan
 
4 yumurta
 
Tuz, karabiber
 
 
Pastırmaları ince ince kıyın. Bu tür yumurta yapmanın da kuralları vardır, mesela sucuğun ya da pastırmanın kurumaması için tavaya sucukları dilimleyip yerleştirin. Üzerine koyduğunuz suyu çekinceye kadar pişirin. Bu daha lezzetli olması için önemli bir ipucudur. Üzerine tereyağı ekleyin, kıyılmış ıspanak ile taze soğanı beş dakika kadar kavurun. Ardından yumurtaları kırın ve çok pişirmeyin. Tuz, karabiber serpin hatta birkaç damla da limon suyu damlatın.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 04.10.2024
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Otlu Pastırmalı Yumurta Tarifleri Çılbır Tarifleri
 | 
 
 
 
 |