|
|
Otlu Nohut |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112899
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2015
1,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı dolusu biber domates salçası karışık
1 adet soğan doğranmış
1 tavuk göğsü iri parça halinde doğranmış
1 tutam tuz
1 miktar kırmızı biber
½ kg süzme yoğurt
1 çay kaşığı nişasta
1 çay bardağı tereyağı
Yarım demet ebegümeci
Yarım demet ıspanak
Yarım demet ısırgan
Tavuk göğsü haşlanır. Suyu ayrılır. Nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi gün süzülür tencereye soğan, tereyağı konup sotelenir. Salça ilave edilir. Bir kaç kez daha çevrilir. Tavuk suyu ve biraz daha su ilave edilip. Nohutlar yağınla kalana kadar pişirilir, yeşillikler ilave edilip ateşten alınır karıştırılır. Yoğurdun içine nişasta ilave edip karıştırılır.Üzerine parça parça tavuk etleri konulup kırmızı biber serpilip servis yapılır.
|
|
Otlu Nohut Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|