Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Otlu Ekmek ile Oğlak Etli Şevketi Bostan (Alaçatı İzmir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Otlu Ekmek ile Oğlak Etli Şevketi Bostan (Alaçatı İzmir)

pür
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2016
Mesajlar: 21
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc114660
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2016
1,851 defa indirildi / yazdırıldı




Alaçatı Ot Festivali 2013

1 Kilo Şevketi Bostan
1 Kilo Oğlak Eti
2 Adet Soğan (Orta Boy)
2 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Otlu ekmek için:
1 Adet Pişmemiş Ekmek Hamuru
2 Yemek Kaşığı Kıyılmış Arapsaçı
2 Yemek Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Yemek Kaşığı Kıyılmış Isırgan
2 Yemek Kaşığı Kıyılmış Taze Soğan
1 Tatlı Kaşığı Kıyılmış Taze Kekik
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
Terbiyesi için:
2 Adet Yumurta Sarısı
1-2 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Fırından alınmış ekmek hamurunun üzerine zeytinyağı ve kıyılmış yeşillikleri koyun ve yoğurun.
Hamurun kıvamını buldurun ve fırın kabına koyun. Üzerine bir bez örtün, iki misli kabarana kadar ılık ortamda bekletin.
Hamuru önceden 200 derecede kızdırılmış fırında üstü kabarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Şevketi bostanları temizleyip yıkayın. Parmak gibi doğrayın.
Tencereyi orta ateşte kızdırın, zeytinyağını koyun ve oğlak etlerini kavurun. Ayıklanmış diş diş soğanları katın ve sağanla etler yumuşayıncaya kadar kavurun. Üzerlerine şevketi bostanları, tuzu, karabiberi ekleyin, malzemelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyun ve tencereyi kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakın.
Bir kaba koyduğunuz yumurta sarılarını limon suyu ile çırpın, yemeğin suyundan bir kepçe katıp karıştırın ve hazırlanan bu terbiyeyi azar azar yemeğe dökerken yemeği karıştırın ve yemeği ocaktan alın. Sıcak olarak ve yanında otlu ekmekle birlikte sofraya verin.







Otlu Ekmek ile Oğlak Etli Şevketi Bostan (Alaçatı İzmir) Tarifleri Denizli Yemekleri



(1 adet Otlu Ekmek ile Oğlak Etli Şevketi Bostan (Alaçatı İzmir) 16,496 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort