2 su bardağı pilavlık pirinç
 
125 gr tereyağı
 
3 dal taze soğan
 
3 adet küp doğranmış domates
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet nane
 
2 adet ince kıyılmış taze sarımsak
 
1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik
 
1 su bardağı domates suyu
 
2 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinçleri tuzlu sıcak suda bir saat bekletin, iyice yıkayın süzün. Geniş bir tencereye tereyağını koyun kızdırın, domatesleri koyun ve soteleyin. Sarımsağı, şekeri, tuzu ilave edip, bir iki kez çevirin, domates suyunu da ilave edin. Kaynayınca pirinçleri koyun, karıştırın kısık ateşte 15 dakika pişirin. Dereotu, nane, kekik, karabiberi ilave edin, bir kere harmanlayın, üzerine temiz bir bez veya bir kağıt havlu kapatıp 10 dakika dinlendirerek servis yapın.
  
 |