| 
 
| 
 
 
 | 
 
Otlu Dolma | 
 
  | 
şakacı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88243 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2013 
1,775 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gram asma yaprağı
 
1 kabak
 
1 kilo ıspanak kökü
 
1 demet nane, maydanoz, fesleğen
 
1 demet taze soğan
 
1 soğan
 
3 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı şeker
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı bezelye
 
 
Sebzeleri öncelikle çok iyi yıkamak gerekiyor çünkü kabuklarıyla birlikte pişireceğimiz için bu önemli. Kabakları rendeleyin ve süsün, tavada öncelikle zeytinyağı ve sarımsağı 3 dakika kadar kavurup üzerine halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyip karıştırın. Kabakları ve yeşilbiberi birlikte içine ilave edip karıştırın. Şekeri ve baharatlarla tatlandırıp hiç su koymadan kapağını kapatıp 5 dakika daha kavurarak pişmeye bırakın. Haşlanmış yaprakların içine sarıp tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Otlu Dolma Tarifleri Diyet Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |