İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kâse Kurutulmuş Patlıcan
½ Kâse Kurutulmuş Domates
1 Kâse Kurutulmuş Biber
1 Adet Soğan
½ Yemek Kaşığı Tereyağı
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Kâse Kavurma
1 Su Bardağı İri Bulgur
½ Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
½ Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kasığı Nar Ekşisi Veya Erik Eksisi
1 Su Bardağı Su
Kuru domatesler, biberler, patlıcanlar ayrı kaplarda sıcak suyun içinde bekletilir. Sebzeler yumuşayınca suları süzdürülür.
Tencerede tereyağı eritilir, üzerine zeytinyağı ve ince doğranan soğanlar dökülüp kavrulur. Soğanın rengi değişmeye başlayınca tencereye salça konur ve kavurmaya devam edilir.
Birkaç dakika sonra üzerine yumuşayan sebzeler, bulgur, kavurma, baharatlar, tuz ve su dökülüp tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Yemek pişince üzerine ekşi sos veya yoğurt dökülerek, yufkaya sarılarak servis edilir.
Not: Yörede anneler yemeğin içinde çok çeşitten, az miktarda olması, yapılışının pratik olması, çok sevilmesine rağmen kendilerine çok kolay gelmesinden dolayı yemeğe "vartvurt" denildiğini söylediler.

|