| 
 
| 
 
 
 | 
 
Osmanlı Salatası | 
 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3886 
Gönderme Tarihi: 18.May.2006 
3,329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
400 gr ince, kibrit kesimi beyaz lahana
 
Yarim bag ince dogranmis taze nane (kuru nane de kullanilabilir)
 
10 adet ince kibrit biçimi dogranmis kuru kayisi
 
1 adet ince dogranmis orta boy domates
 
100 gr cekilmis ceviz ici
 
1 adet ince, dogranmis cuska biber
 
1 çorba kasigi tuz
 
Sosu için
 
1 adet haslanmis ve 6 esit parçaya bölünmüs yumurta
 
2 adet limon
 
 
YAPILIŞI
 
Beyaz lahanayi bir kabin içine yerlestirin. Tuzu ilave edip elinizle iyice hamur yogururcasma yogurun. Suyu çikinca bes dakika bekleyin. Daha sonra soguk suyla yikayip suyunu sikin. Bir baska salata kasesine koyun.
 
Ve sirasi ile üzerine geriye kalan malzemeleri ilave edin. Domates, taze nane (yoksa kum nane) ve ceviz içini, kayisiyi, limon suyunu ve sivi yagi ilave ederek karistirin.
 
Bu islem bittikten sonra salatayi servis tabaklarina alip yumurta ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Osmanlı Salatası Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |