|
|
Örümcek Yumurtalar |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc120277
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2016
1,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
20 adet zeytin
3 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı labne peyniri
Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soğutuyoruz, soğukken hem kesmesi hem şekil vermek daha kolay.
Zeytinleri çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölüyoruz bunlar örümceğimizin kafası olucak.
Ayakları içinde zeytinleri şerit halinde kesiyoruz fakat kalın olmasın güzel durmuyor.
Kabuklarını soyduğumuz yumurtaları ikiye bölüp içlerini bir kaseye çıkarıyor ve 1 yemek kaşığı kadar labne tereyağı ve tuzla karıştırıyoruz. Tatlı kaşığı ile top şeklinde aldığımız harcı tekrar yumurtalara eşit miktarda paylaştırıyoruz. En son kafası ve ayaklarını yerleştirip servise hazır hale getiriyoruz.
|
|
Örümcek Yumurtalar Tarifleri Ekmek Arası Tarifleri
|
|