1 paket Pakmaya Güllü Puding
2.5 su bardağı süt (500 ml)
4 top vanilyalı dondurma
4 büyük boy çilek
Üzeri için:
1 kase orman meyvesi karışımı (Frenk üzümü, yaban mersini)
4 tatlı kaşığı çilek reçelinin suyu
Pakmaya Güllü Puding ve sütü tencereye aktarın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin.
Pudingi ocaktan alın, büyük boy servis bardaklarına paylaştırın. Oda ısısında ılınınca buzdolabında bekletin.
Vanilyalı dondurmayı blendere aktarın. Çilekleri yerleştirip hızlıca parçalayıp püre haline getirin.
Hazırladığınız taze çilekli dondurmayı pudinglerin üzerine paylaştırın, orman meyveleri ile üzerlerini kapatın. En son çilek reçelinin suyundan bardağın kenarından dikkatlice akıtarak içe doğru sızmasını sağlayın. Hemen servis yapın.
|