Damla Sakızlı Muhallebi için:
4 Yemek Kaşığı Un (20g)
4 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası (20g)
3 Çay Bardağı Süt (300ml)
½ Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
2 Yumurtanın Sarısı
3 Çay bardağı Toz Şeker (270g)
2 Çay Kaşığı Damla Sakızı
2 Çay Bardağı Su
Orman Meyvalı Sos için:
1 Su Bardağı Ayıklanmış Orman Meyvesi
1 Yemek Kaşığı Esmer Şeker (12g)
½ Limon Suyu
Üzeri için:
1 Su Bardağı Çeşitli Orman Meyveleri
Pakmaya Pudra Şekeri
Bir sos tenceresinde orta ateşte yumurta sarıları ve şekeri, çırpma teli ile karıştırarak pişrimeye başlayın.
Bir karıştırma kabında su, un ve nişastayı karıştırıp, sos tenceresine ilave edin.
Ateşi kısıp, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan 1-2 dakika önce ezip toz haline getirdiğiniz sakız ve şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın.
Muhallebiyi ocaktan alıp oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
Rondo yardımı ile ayıklanmış orman meyveleri, esmer şeker ve limon suyunu 1-2 dakika çekerek sos haline getirin.
Kup bardaklarının dibine sosları, üzerine sakızlı muhallebiyi ve en üste meyvaları ekleyip buzdolabında soğutun.
Üzerine pudra şekeri serpiştirerek soğuk servis edin.
|