| 
 
| 
 
 
 | 
 
ORİENTAL KUZU DOLMASI | 
 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73757 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012 
1,994 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
50 gr. kuru kayısı
 
50 gr. ufalanmış ekmek içi
 
1 yumurta
 
50 gr. sosis
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kemiği çıkarılmış kuzu butu veya boynu
 
50 gr. margarin
 
200 gr. pirinç
 
2 soğan
 
1/2 litre et suyu
 
Süslemek için:
 
Kırmızı ve yeşil biber
 
 
Fırını önceden orta hararete ayarlayın. Bir gece suda beklettiğiniz doğranmış kuru kayısıları, ekmek içini, küçük parçalara bölünmüş sosisi, baharatını ve çarpılmış yumurtayı karıştırın. Kemiği çıkarılmış eti yayın. Üzerine bu karışımı yayarak rulo yapın ve sıkıca bağlayın. Margarini eritip eti iyice kızartın. Sonra rosto eti çıkarıp şehriye ve kıyılmış soğanları ilave edip hafifçe kızartın. Eti tekrar koyun, et suyunu ilave edin. Kabın kapağını kapayarak fırında 2 saat pişirin. Gerekirse daha et suyu ilave edin. Biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ORİENTAL KUZU DOLMASI Tarifleri Ayva Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |