| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ordu Yağlısı Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Ordu Yağlısı |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116297 Gönderme Tarihi: 20.Nis.2016
 3,001 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Hamuru için;
 3 su bardağı un
 Yarim çay kasigi tuz
 Bir tutam toz seker
 20 gr yas maya
 Yumurta
 Pide içi:
 250 gram kıyma
 2 adet kuru soğan
 6-7 dal maydanoz
 Tuz
 Tereyağı
 
 Hamuru için verilen malzemeler bir kaba konup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Diğer yanda, Kıymayı bir tencereye koyup az zeytinyağı ile kavurun ince doğranan soğanı ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra tuz ve karabiber isteğe bağlı maydanoz ilave edilip karıştırılır. Hamurdan büyük bir parça alınıp, elips şeklinde açılır. Açılan hamura kıyma içi serilerek elipsin iki ucu birleştirilir ve mekik şekli verilir. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. Fırından çıkmadan önce pidenin orta yerine bir yumurta kırılır, yumurta piştikten sonra fırından çıkan pide servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |