Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Baton Pasta Tarifleri > Opera Turtası (1 adet - 3,749 defa bakıldı)

Opera Turtası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Opera Turtası

piri reis
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2019
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc140113
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2019
843 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.unipro.com.tr

Jokont Bisküvisi (Bademli rulo bisküvisi):
Toz şeker 200 gr
Yumurta beyazı 20 adet
1/2 çay kaşığı tuz veya krem tartar
Bütün yumurta 20 adet
Toz badem (beyaz) 750 gr
Toz şeker 650 gr
Un 200 gr
Kahveli Kremabör:
Toz şeker 900 gr
Su 300 gr
Bütün yumurta 5 adet
Yumurta sarısı 10 adet
Instant kahve 45 gr (Çok az kaynatılmış su ile eritilir.)
Biskin 1200 gr
İsteğe bağlı tereyağı
Ganaj Kreması:
Sıvı krema 1000 gr
Krater bitter kuvertür 1200 gr
Tereyağı 100 gr

Bisküvisi için toz şeker, yumurta beyazı çırpılır içine yarım çay kaşığı tuz krem tartar karılır.
Bütün yumurta, toz şeker, un, toz badem, hepsi birarada 5-6 dakika mikserde çırpılır. Karışım, altı yuvarlak bir kap içine boşaltılır ve kevgirle karıştırılarak eritilmiş Alba ilave edilir. Yumurta beyazı, toz şeker ile çırpılır, marenga hazır olunca, yapılan karışıma kademeli olarak, kevgirle dikkatli ve yavaşça karıştırılarak yedirilir. Hazırlanan karışım, silpat veya yağlı kağıt üzerinde 1 cm kalınlıkta açılır. 180 °C fırın ısısında pişirilir. (Birçok Fransız pasta tarifinin temel hamurlarından birisidir.)
Kramabör için, toz şeker ve su 118 °C’ye kadar kaynatılır, bu arada mikserde yumurtalar iyice çırpılır. Kaynamış şurup yumurtaların içine azar azar yedirilir. Hazırlanan yumurtalı karışım ve instant kahve mikserde kabartılmış biskin içine yedirilir.
Ganaj için, bir kap içinde sıvı şanti kaynatılıp ateşten alınır. İçine kıyılmış kuvertürler konur. 5-10 dakika sonra tel ile karıştırılır. Kendi halinde soğuduktan sonra yumuşatılmış tereya ile çalıştırılır.
Kahveli Şurup yapımının 2 ayrı işlemi vardır.
100 gr Türk kahvesi ile 300 gr su kaynatılıp ateşten alınır. Soğuduktan sonra tülbenten geçirilir. Kalan miktar 175 gr' dır.
175 gr süzülmüş kahve içine 175 gr şurup (30 bome derecesi) ve 1 çay kaşığı instant kahve katılır ve buzdolabında bekletilir.

3 adet tam bütün silpat boyunda jokont bisküvi ile yapılır.
Birinci jokont bisküvisinin üzerine eritilmiş kuvertür ile ince bir kaplama yapılır ve dondurulur.
Üstü kuvertür ile kaplanmış bisküvi, tabanında yağlı kağıt bulunan tepsi üstüne ters yüz edilir ve kahveli şurup ile ıslatılır. Üstüne önceden hazırlanmış kahveli krema palet bıçak yardımı ile 1 cm kadar doldurulur ve ikinci bisküvi yerleştirilir, kahveli şurup ile ıslatılır.
Şurup ile ıslatılan ikinci bisküvinin üzerine bu sefer ganaj kreması konur
1 cm kadar, palet bıçakla yaydırılıp üçüncü son bisküvi palakası oturtulur ve şuruplanır, sonra buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
Donmuş pastanın üstüne bir miktar kahveli kremöbör sürülüp dondurulur ve üstüne çikolata glasür dökülür.
İçinde kaynamış su bulunan kaba, kesici bıçak batırdıp, kareler halinde kesilir ve üstüne OPERA yazısı kağıt kalem ile sıkılarak yazılır.







Opera Turtası Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(1 adet Opera Turtası 3,749 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort