| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ömer Paşa Pilavı | 
 
  | 
hülya kuvancı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102405 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2014 
1,831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
3 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı bezelye
 
1 tatlı kaşığı safran
 
1 tatlı kaşığı cencefil
 
2 yemek kaşığı badem içi
 
1 yemek kaşığı çam fıstığı
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin. Bademleri suda bekletip kabuklarını soyup yağda pembeleştirin. Tavukları uzunlamasına doğrayıp yıkayıp süzün. Tavukları tencereye alıp üzerine 3 bardak su koyup 20 dakika haşlayın.Tencerede yağı eritip pirinçleri 10 dakika kavurun .Üzerine kavrulmuş badem, zencefil, safran, karabiber, tuz ve haşlanmış bezelyeleri ilave edin. Küçük küçük doğradığınız tavukları da koyup 5 bardak su ekleyin. Kısık ateşte pişirin pilavı 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ömer Paşa Pilavı Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |