Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Ölü Helvası (Adana) (1 adet - 1,583 defa bakıldı)

Ölü Helvası (Adana)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ölü Helvası (Adana)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164461
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2022
508 defa indirildi / yazdırıldı




Fatma Arslantaş

Helva için dışarıya büyük bir kazan kurulur. Kazanın altında bol odun olur.
İlk önce kazan ısıtılır. Daha sonra bol tereyağı konulur, ardından irmik konur rengi kararana kadar tereyağı ile kavrulur.
İrmik kavrulduktan sonra temizlenmiş çiğ yer fıstığı konur.
Kavrulmaya başlamasıyla birlikte dua okunmaya başlanır. Kazanın etrafında kadınların her biri en az üç kişi olmakla birlikte karıştırdıkça dua okurlar.
Ne kadar irmik konduysa onun bir buçuk katı sıcak suya suyun yarısı kadar şeker konur eritilir.
Daha sonra bu su yavaş yavaş helvaya eklenir.
Bundan sonra ölünün yakınları teker teker gelir helvayı karıştırır.
Helvanın kapağı hiç kapanmaz sürekli karıştırılır.
Pişmeye yakın altından odunlar azaltılır.
Daha sonra teker teker tabaklara konur ve herkese dağıtılır. Yanında portakal ya da limondan şerbet yapılır.

Not: Ölünün helvası için aşçı tutulmaz tanıdık kadınlar pişirir karşılığında bir şey alınmaz. Eğer yemek yapılırsa aşçıya da tanıdıklara da hediye verilir.







Ölü Helvası (Adana) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(1 adet Ölü Helvası (Adana) 1,583 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort