5 adet orta boy patlıcan
250 gr kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet iri kuru soğan
2 diş sarımsak
1 dolu çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
Patlıcanlar yollu soyulur. Kuşbaşından daha büyük doğranır, tuzlu suya bırakılır. Soğan ve sarımsak ince ince kıyılır, tencereye atılır. Üzerine sıvıyağ ilave edilir, orta ateşte pembeleşene kadar kavrulur. Kıyma katılır, 10 dakika sonra salça, tuz konur, 15 dakika daha pişirilir. Patlıcanlar sudan alınır, başka tencereye aktarılır. Üzerine kıymalı harç yayılır. Ateşe konur, 5 dakika sonra sıcak su ilave edilir. Kapak kapatılır. Yaklaşık 35 dakika daha pişirilir ve ateşten alınır.
|