1 kg yaz sebzesi
 
Yarım kg domates
 
250 gr kıyma
 
250 gr baş soğan
 
125 gr sivri biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
 
Kabak, patlıcan, fasulye ya da arzu edilen bir yaz sebzesi seçilir soyulur ve doğranır. Bir tencereye yerleştirilir. Tavaya sıvıyağ ve çentilmiş soğan konur, orta ateşte börttürülür. Sonra kıyma ve ince kıyılmış biberler katılır ve suyunu bırakıp çekene dek çevrilir. Küp küp doğranmış domates ve tuz da ilave edilir. Domatesin rengi değişene kadar pişirilir. En son olarak tencerede bulunan sebzenin üzerine yayılır. Kapak kapatılır. Sebzenin sertlik durumuna göre 35-45 dakika arası pişirilir.
  
 |