| 
 | 
| Öküz Kuyruğu Çorbası | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc77256 Gönderme Tarihi: 26.Haz.2012
 4,480 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://koreyemek.blogspot.com
 
 öküz kuyruğu 1 kg
 yeşil soğan
 tuz ve kara biber
 yeterinceye kadar su
 
 Öküz kuyruğu 1 gün önceden soğuk suda bekleterek kanı çıkarmalıyız. Çorba yapmadan önce bir kere ya da iki kere haşlanmak lazım. Böyle kötü köpük ve sular çıkıyor. Kaynadıktan sonra 2-3 dakkika bekleyın. Sonra kötü maddeleri atın. Akar suda 2-3 kere yıkayın. Şimdi çorba yapmak için hazırdır!!
 Çok uzun kaynatacağız. bu nedenle suyu bol koymanız lazım. Su azalınca ketılda suyu kaynatıp ilave edin. Ben 3 saat kaynatım. önce harlı ateşte sonra kısık ateşte. Et çok yumuşak olmalıdır. Kemiğinde pamuk gibi koparıncaya dek kaynatın. Daha uzun pişirirse daha beyaz çorba suyu olur ya da kasaptan bir kemik isteyerek kemiği ekleyerek pişirirse daha güzel çorba olur. Yemeden  tuz ve karabiber ilave edin. Yeşil soğanı eklerse daha lezzetli olur.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |