THY Skylife
 
 
5,5 su bardağı un
 
1 çay bardağı su
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
½ çay bardağı limon suyu
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 
300 gr tereyağı
 
½ çay bardağı sirke
 
4 su bardağı şeker
 
6 bardak su
 
3 su bardağı nişasta
 
Şerbet için;
 
2 kg şeker
 
1,5 litre su
 
2 dilim limon 
 
 
Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın. Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kaynatıp altını kapatın. 
 
Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Karıştırdığınız malzemelere unu  ekleyerek yoğurun ve  yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan 12 adet beze çıkarın. Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Üzerine nişasta serperek tek tek açın ve  aralarına ceviz serperek hamurları üst üste dizin. Hamuru ikiye bölün ve kesilmiş yufkanın ucuna oklavayı iyice sarıp sıkıştırın. Ardından hamurun içinden oklavayı çıkarın. Büzüştürülmüş hamurları tepsiye dizin. Hamurları bıçakla 5 cm uzunluğunda kesin. Eritilmiş tereyağını hamurun üzerine kuru yer kalmayacak şekilde serpiştirin. 160 derece fırında 30-35  dakika pişirin. Pişen baklavayı biraz beklettikten sonra üzerine şerbetini döküp soğuyunca servis edin.
 
 
 
  
 |