| 
 
 
 | 
Oğlak Kıymasından Üç Ot Kavurması | 
  | 
efsun 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.12.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113715 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2015 
1,682 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet hodan otu
 
1 demet kaldirik otu
 
1 demet zılbıt otu
 
250 gr. oğlak eti kıyması
 
2 adet soğan
 
20 gr. tereyağı
 
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Tencereye tereyağı konularak eritilir. Soğan küçük doğranıp oğlak eti kıymasıyla beraber kavrulur. Otlar güzelce yıkanıp doğranır. Tencereye ilave edilir, tuz ve acı biber eklenerek otlar yumuşayana kadar su koymadan pişirilir. Üzerine acı biber serpilerek sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |