| 
 | 
| Nokul (Samsun) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc174762 Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2023
 186 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı ılık su
 1 adet yumurta
 1 paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı tuz
 Aldığı kadar un
 Üzerine sürmek için:
 1 adet yumurtanın sarısı
 İç malzemesi için:
 1 bardak kuru üzüm
 1 su bardağı fındık kırığı veya ceviz
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket margarin
 
 Hamur için ayrılan malzemeleri yoğuruyoruz. Hamuru dörde bölüyoruz. Hamuru sırayla açıp oda ısısındaki margarini sürüyoruz. Üzerine şeker serpip üzüm ve fındık ya da ceviz koyuyoruz. Rulo halinde sarıp lokma lokma kesiyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |