2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Yemek Kaşığı un
1 Su Bardağı haşlanmış nohut
1 Adet yumurta
1 Çay Bardağı pirinç
1 Su Bardağı yoğurt
1 Tatlı Kaşığı TUZ, PUL BİBER, KARABİBER, NANE
TENCEREYE SUYU KOYUYORUZ,YIKANMIŞ PİRİNÇLERİDE ATIP BİRAZ YUMUŞAYANA KADAR KAYNATIYORUZ, AYRI BİR KASEDE UN YUMURTA VE YOĞURT KARIŞTIRP KAYNAYAN SUDAN 2-3 KAŞIK EKLİYORUZ YOĞURT KESİLMESİN DİYE,BU KARIŞIMIDA TENCEREYE AKTARIP, HAŞLANMIŞ NOHUTLARI,TUZ EKLEYİP KARIŞTIRARAK KAYNATIYORUZ,ALTINI KISIP 10 DK PİŞİYORUZ,TAVADA SANA YAĞI ERİTİP PUL BİBER, KARABİBER, NANE Yİ KIZDIRIP ÇORBAYA DÖKÜP KARIŞTIYORUZ.
|