| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nohutlu Şehriye Pilavı | 
 
  | 
şirin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34332 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2009 
2,103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı arpa şehriye
 
1 su bardağı nohut
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
4 su bardağı su ya da et suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Nohut akşamda ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Şehriye sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine salça ve tuz eklenir. 1-2 dakika sonra suyu süzülmüş nohut atılır ve hemen ardından et suyu eklenir. Kapak kaptılır. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır. 10 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır. 15-20 dakika bekletildikten sonra karıştırarak servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nohutlu Şehriye Pilavı Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |