| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nohutlu Sarı Pilav | 
 
  | 
akile 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2013 
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91026 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2013 
1,522 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 çorba kaşığı margarin
 
2 su bardağı yasemin pirinci
 
Yarım su bardağı nohut
 
4 su bardağı kemik suyu
 
1 çorba kaşığı gülsuyu
 
Bir tutam safran
 
3-4 dal maydanoz 
 
Tuz
 
 
Nohutu bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün tuzlu suda haşlayın. Pirinci ılık tuzlu suya koyun. 1 saat bekletip süzün. Margarini bir tencerede eritin. Üzerine pirinç ve bir tutam tuz ekleyip pirinç beyazlaşana dek karıştırarak kavurun. Pirincin yarısını başka bir tencereye alın. Kalan pirincin üzerine kemik suyunun yarısını ve haşlanmış nohudu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Safranı, gülsuyu ve 5 çorba kaşığı kemik suyuyla birlikte küçük bir cezveye alıp birkaç dakika kaynatın. Diğer tenceredeki pirincin üzerine kalan et suyunu ve safranı ekleyin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Pilavların üzerine kağıt havlu koyup 10 dakika demlendirin. Çok büyük olmayan bir kaseyi soğuk suyla ıslatın. İçine önce safranlı pilavı, sonra nohutlu pilavı koyun. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Kalan pilavı da aynı şekilde hazırlayın. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nohutlu Sarı Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |