| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nohutlu Salçalı Mantı | 
 
  | 
filo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.11.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103205 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2014 
1,803 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 yumurta
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı süt
 
3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için:
 
100 gram kıyma
 
1 soğan
 
Üzeri için:
 
3 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
1 su bardağı yoğurt
 
Kırmızı pul biber, nane
 
1 tatlı kaşığı salça
 
 
Hamuru için öncelikle un, süt ve yumurtayı bir kabın içinde karıştırıp yoğurun. Tuzunu da ekleyip sert bir hamur yapın. Hamuru açıp büyük kareler halinde kesin. İç malzemesi için kıyma ve rendelenmiş soğanı tuz ve karabiberle tatlandırıp içine paylaştırın.
 
Katlayıp kaynayan tuzlu suyun içinde 15 dakika haşlayın. Daha sonra üzerine tereyağını eritip gezdirin. Domatesleri dilimleyip üzerine tuz serpin ve fırın tepsisinde 10 dakika pişirip püre haline getirin. Rendelenmiş sarımsakla, salçayla karıştırıp bir taşım kaynatın. Mantıların üzerine ekleyip karıştırın. Yoğurtlu sarımsakla birlikte servis yapın. Servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nohutlu Salçalı Mantı Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |