| 
 
 
 | 
Nohutlu Reyhanlı Pilav | 
  | 
sütlaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2015 
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133060 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2018 
1,387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tutam tuz
 
1 tatlı kaşığı reyhan
 
Sıcak su
 
 
Pirincimizi yıkayıp tuzlu suda 19 dakika bekletiyoruz. Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alıp eritiyoruz. Pirincin suyunu süzüp tencereye alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Tereyağı köpürünceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra haşlanmış nohutları tenceremize alıyoruz tuz ve reyhan ekleyip pirincin üzeri kapanacak kadar sıcak su ilave ediyoruz. Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz ve servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |