|
|
NOHUTLU PİLİÇ SARMA |
|
hocanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36774
Gönderme Tarihi: 22.May.2009
1,981 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
4 adet piliç göğsü
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
1 adet havuç
2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
1 çorba kaşığı tereyağı
4-5 tane yenibahar
4-5 tane karabiber
Çubuk tarçın
Üzeri için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
Sos için:
5-6 salkım girabolu (kırmızı taneli üzüme benzer meyve)
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Akşamdan ıslatılmış nohutları hafifçe haşlayın ve kabuklarını soyun. Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Üzerine küp doğranmış havuç ve nohutiarı ekleyin. Üzüm ve baharatları ekleyip, 1 çay bardağı kaynar su ilave edin. Tüm malzemeler biraz diri kalacak şekilde pişirin. Piliç etlerini döverek inceltip, karışımı içlerine paylaştırın. Tavukları sararak kürdanla tutturun ve fırın kabına dizin. 1 bardak kaynar suyu ekleyin. Üstüne zeytinyağı-salça karışımını sürün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ayrı bir yerde pekmez, salça ve tereyağını soteleyin. Girabolunun suyunu çıkarıp, ekleyin. Pişen nohudu sarmaları, hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
|
|
NOHUTLU PİLİÇ SARMA Tarifleri Dolmalar
|
|